Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte en vårdag

Jag mötte en flicka på gatan idag
så vacker och brun med svallande hår.
Så full av liv och ungt behag
och jag mindes en annan vår.

Jag är sjuttio men än lever minnet
jag mötte en flicka just som idag.
På mitt tjugonde år ung i sinnet
blev jag betagen i hennes behag.

Vi är gamla nu, jag en gubbe som minns
den allra vackraste skönaste våren.
Så vackra minnen av den våren finns,
dom blir bara vackrare med åren.




Fri vers av Svärfars dikter
Läst 633 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-24 22:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Minnen tenderar att förskönas med åren.
2007-12-03

  Cris
Vad härligt att minnen om ett sådant möte finns kvar
och att de dessutom blir vackrare.
fint skrivet och rimmat
2007-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Svärfars dikter

Mina favoriter
Höstljus