Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"Avlöningsdagen\"



Idag är den stora avlöningsdagen, då judaspengarna skulle börja utbetalas; priset på solidariteten vi sålt ut. Märkte ni någon skillnad i plånboken? Jag märkte just ingenting, men jag är nog för lågavlönad. Skulle tro att de som märker mest av nyordningen är de som får betala, sjukpensionärerna, de arbetslösa, de långtidssjukskrivna.






Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 479 gånger
Publicerad 2007-01-26 11:24



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Svar till Ulf Popeno: Somliga jobbar natt ;) med "iiiii-landsproblemen". En dag är kanske du också där.
2007-01-26

  Ulf Popeno
Ja, de va iiiiiilandsproblem, ilandsproblem
när barnen blir fetare
ett av dem dör och kommer på löpet
och socker är en mördare och bov

Ja de va iiiiilandsproblem, ja iiiiilandsproblem
när vi kan skriva och klaaaga
mitt på arbetsdan
och gnällgänget kan genast hölla meeee
2007-01-26

  AndersN
Jo, jag ser på lönespecifikationen att det är lite mer pengar som jag får. Jag har ju en bra lön, men jag ser också på räkningarna att de också är annorlunda. Prishöjningar på trafikförsäkring, bilskatt, a-kassa, livförsäkring, fackavgiften, elpriset (trost rekordvinster hos de d-a oligopol....)

Jag gjorde ett överslag och jo, jag får 110 kr mer. Dem tar ICA-handlaren för matpriset på massor av varor är smyghöjda genom mindre förpackningar till samma pris. Ack ja, vi ses i på barrikaderna när de rika blivit för rika (5% av befolkningen äger 85% av sverige)
2007-01-26

    Per-Gunnar Lejon
Hej Morgana
Jag håller med dig,tomma löften bara läs gärna min dikt "det fyras gäng"
Och så önskar jag dig en fin dag.
M.v.h. PG
2007-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger