Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett kort möte med det förflutna.


Beröringen

Där stod han
i dörren till utställningshallen
han stod där,
mannen jag en gång älskade.

Jag ville inte att han skulle se att jag såg honom,
snbbt tog jag upp de papper jag höll i handen, jag läste utan att se,men kände plötsligt att jag bet ihop mina kindtänder,det gjorde ont.
Varför stod han där,
det var ju så länge sedan.
Jag började räkna, måste vara 25 år.
Han kom sakta fram mot mig, han hade känt igen mig,
mannen som jag en gång älskat som jag lämnade allt för, man, hem ja allt.
Hej, är du här?
Hej ,ja...
Hur har du det?
Tack, jättebra.
Vilka fina saker du gör.
Tack....
Jag är ensam nu.
Jag vet...
Men, jag har träffat en ny.
Ok.
Måste gå.
Ok.
Plötsligt sträkte han ut handen, han smekte min kind.
Han berörde mig.
Beröringen satt länge kvar.






Prosa (Novell) av Gunilla Söderström Hallström
Läst 670 gånger
Publicerad 2007-01-30 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Söderström Hallström
Gunilla Söderström Hallström