Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panelvagnar och apostlahästar



Med ivriga händer tömmer jag brevlådan tills den är alldeles tom.Och där,allra längst ner ligger det jag väntat på!Paketavin!Glatt visslar jag och ser framför mig de nya panellängderna och panelvagnarna som jag ska hänga upp i matsalens fönster.Mmmm,härligt!!Nya gardiner!!
Tjoho!skriker jag och skogens alla fåglar och älgar, och alla andra djur också för den delen,stannar upp i sina vardagssysslor.Det ekar mellan träden och jag skrattar lite för jag tänker på grannen som bor närmast brevlådorna.Han undrar nog vad det var för ett konstigt djur!
På halkig uppförsgrusväg halkar jag skyndsamt hemåt;Ett steg fram och två steg bak,ett steg fram och två steg bak.En kilometer känns oändligt lång men till slut ser jag mitt hus,som tornar upp sig allra högst upp på backen,väldigt ljusblått med vita knutar.Väl inkommen skyndar jag mig att ringa svägerskan för att höra om hon hade nåt ärende till byn,till paketutlämningen.Nej, men hennes man kan skjutsa mig.Glad i hågen knatar jag nerför den stora backen igen för att sedan svänga in på uppfarten före min.Jäkla snömodd!!Ett steg fram och glida 5 steg,ett steg fram och glida 5 steg.Jag räknar högt för mig själv och pudeln Dolly kommer skällandes mig till mötes.På lätta små ben studsar och hoppar den lilla svarta pudeltiken i lycka över att få skälla nån välkommen.Min svåger väntar mig och det bär iväg till paketutlämningsstället nere i byn.

Väl hemma igen öppnar jag mitt efterlängtade paket för att beundra gardinerna.Panelvagnarna ska jag väl komma på hur man gör med,tänker jag och hämtar min fönsterskrapa,fönsterputs och en trasa.För nu ska jag putsa fönster av hjärtans lust!Och fast mina stackars ben värker av dagens ansträngning lyfter jag bort alla blommorna från fönsterbrädan,bort till matsalsbordet,går tillbaka till mina fönster och börjar putsa.Och den här gången gör det inget att benen och fötterna plågar mig,för i morgon ska jag ligga och vila i soffan och beundra mina fönster.




Prosa (Novell) av SusanneStrömstedt
Läst 279 gånger
Publicerad 2007-02-01 07:30



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Mycket positiv energi i den här, men en sak hakar jag upp mej på. Jag vet inte vad en panelvagn är, och den enda ledtråd jag får är att den ska vara i ett fönster och se vacker ut. Kan du inte hjälpa mej lite mer. Nån mer ledtråd... Är det nått nytt och trendigt, eller nått som alla händiga hemmafruar känt till sedan 50 talet? Jag kanske rent av har en hemma själv, utan att veta att det är en sån. (fast den sannolikheten är nog nästan obefintlig)
Hur som helst blir jag glad av att läsa det här, även om jag inte riktigt förstår.
2007-02-01
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt