Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade en så konstig dröm


Vän i fiktion

Jag kände en som var så skräckslagen för att resa att han aldrig kom någon vart.Ivan packade tre veckor i förväg och låg sömnlös tills han tuppade av två timmar före avresan.
Han gjorde inre resor och hade varit i Afrika 6000 gånger i sina drömmar.
Jag har campat nere i Italien också,sa Ivan.Det var rätt häftigt för jag drömde att det kom en italienare och bjöd på italiensk pizza.
Ivan var så rädd för att resa att bara åsynen av en världskarta gjorde honom vimmelkantig.Men eftersom det blev så sällan han kom någon vart fotograferade han som en tokig och bjöd sedan in till bildvisning.Det var knappt man stod ut med Ivans diabildskvällar.Han släckte ljuset och sedan fick man sitta där och titta på 60 diabilder av ett lokaltåg och 10 av honom själv på tågstationen.Kanske det var därför som han alltid hittade exotiska flickvänner .För att han själv inte kom någon vart.
Ivan hade en tjej som hette Maggan,som var så kall att det låg snö på hennes panna.Han hade också en som var så fet att vissa platser på hennes kropp helt enkelt var outforskat land.
En period hängde han ihop med en som såg ut som en häxa och en annan gång var det en som hette Merete,som rörde sig som en träskkrokodil när hon skulle ut och köpa kaffe.Hans hus var inrett som en hydda.Det var sand på golvet,så det såg ut som rena öknen,och tv:n var placerad som ett dromedarskelett och kylskåpet var ställt ovanpå spisen med en tehuva överst och fläkten körde för fullt för att skapa en sandstorm där ute.
Eftersom han sett så lite började Ivan hulka bara han såg en kronärtskocka eller en schweizisk klocka.
Ivan fyllde 50 veckan därpå.Han önskade sig en resa till ett varuhus för han hade sett några strumpor på extrapris.Men det fick han inte.Han fick en resa till Mars.Vi hade byggt en raket till honom i trädgården.Och medan han var borta rev vi hans hem sten för sten ner till grunden så han inte hittade hem utan att först provat något annat...




Prosa (Novell) av SusanneStrömstedt
Läst 242 gånger
Publicerad 2007-02-03 07:21



Bookmark and Share


  SvartaRegndroppar
Mycket skön stämning..
2007-02-05

  Ronny Berk
packa väska kan symbolisera fusta för framtid...karta över världen kan zoomas in till närområdet... exotiska kvinnor är en längtan till......Dina formuleringar är så fina..uppskattar verkligen..
2007-02-03
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt