Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske vi alla är flyktingar?


Hemlös



Jag har levt med vänner
jag mött och älskat därhemma
med våra ord och sånger
med våra ängar, sjöar och träd
med våra torg, gator och hus
i det gamla trygga

Nu lever jag här som främling
med nya vänner
med deras ord och sånger
med deras ängar, sjöar och träd
med deras torg, gator och hus
i det nya okända

Var jag kan leva vet jag inte längre
Därhemma eller här




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 388 gånger
Publicerad 2007-02-04 11:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hemma är där jag har tandborsten brukar jag säga!
Hemma är där man känner sig hemma!
Bra skrivet!
2007-03-02

    Regina E
En fin dikt om var man hör hemma. Men det finns ingen desperation här utan mer ett rofyllt konstaterande \"ord och sånger\", \"sjöar och träd\" och \"torg och gator\" och vänner. Men inte desto mindre kan man ju ställa sig frågan.
2007-02-23

  Mr G
Att känna sig hemlös är att också vara rotlös.
Rötterna har ju en förmåga att klamra sig
fast vid sitt hem och sin uppväxt.

En mycket fin och välskriven dikt
om att känna sig hemlös

Mr G
2007-02-04

  Lars Granlöf
Hemma är hos dig...
för där finns både nya o gamla vänner
eller hur.
Fint formulerat om berättigade tankar
2007-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors