Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lillebror

en solbränd siluett,
långa brunar armar som förgrenas till fingrar:
en i fickan, avslappnat placerad på höften
den andra omsluter en grå stickad tröja
bredbent men vägande på ena foten
solbränd mot den dimmiga bakgrunden
(insjön, näckrosorna,
spegelvattnet, den småländska skogen)

jag skulle hugga honom i marmor
och ställa honom på piedestal om jag kunde

smala ben i raka blåjeans
och det sommarblekta
håret två meter ovanför vita sneakers
t-shirten med tryck,
festivalarmbanden runt den smala handleden
med ett uttryck av välvilja: han är inte bekväm
(det är antagligen mamma som tvingat honom)

fångad på bild i en
konstruerad situation: hållningen, bakgrunden
en ung man på väg till sitt sista år på gymnasiet
min lillebror med sitt sista sommarlov bakom sig
en 17åring med så långa bruna armar,
med så blont rufsigt hår
i den sista sucken av sommarlovet

jag skulle fryst ögonblicket, jag skulle
slagit in det i mitt finaste omslagspapper
och gett honom det till 18årsdagen om jag kunde
jag skulle bevarat en lite bit av hans sommarlov
i en glaskupa, i en såpbubbla
om jag kunde

det är bara fotografiet som hänger på min vägg
men om jag kunde skulle jag
hugga honom i marmor




Fri vers av c.c
Läst 353 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-05 18:07



Bookmark and Share


    Bim
Det här om något måste vara syskonkärlek.Fin text.Hälsn.Bim
2007-02-05
  > Nästa text
< Föregående

c.c
c.c