Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när du ändå går

häll upp mer vin eller stirra
på mig tills jag somnar men
kan du inte kissa åt mig också
när du ändå går och skulle du
på vägen kunna radera alla
de där smsen som jag vet att
du sparar på

hör du att de fäller bomber
i ett land som vi inte kan
stava till och hör du hur
töntigt det låter när jag
säger att det spelar roll
i morgon har jag glömt det
i någon annans sömniga
armar

men flaskan är snart tom
kissa åt mig så jag slipper
nyheterna är snart slut då
behöver jag inte tänka längre
jag somnar nog framför teven
ikväll och då försvinner det
du är på toaletten och under
tiden smygläser jag smsen
som du inte vill glömma men
du minns inte vad de sa på
nyheterna som snart är gamla
när vinet är slut och man slutar
att minnas och när man somnar
och du stänger av teven och
bär in mig till min säng




Fri vers av c.c
Läst 440 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-15 00:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
den som ändå hade en säng,
inte att sova i,
men iallafall ligga i
när sömnlösheten gör sig påmind
och lägger sig vid ens sida
som en kär gammal vän
eller en älskling
vars bäst före-datum
gått ut för flera år sedan

det är jag som varit där
stulit vinet, hällt ut det i vasken
eller tagit dina drömmar
skakat ut dem genom fönstret
samt viskat i ditt vänstra öra
att nu är livet inte längre
en gräddfil att såsa omkring i

texten får
två vita tulpaner
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

c.c
c.c