Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någonstans mellan oktober och november går jag i själslig dvala och vaknar ungefär i slutet av mars.


Snart är min längtan över


Jag såg en skymt av henne idag

Jag kände hennes doft i luften

Hennes strålar skickade lyckospjut
och släckte hudens törst
Inneslöt mig i en skimrande aura

Till en gråskalig värld förlöste hon färger
och med ljuset betvingade hon skuggorna


Men under natten föll hon så åter offer
för mörkrets bakhåll

När morgonen kom var hennes kropp
täckt av det förrädiska vita
som med sitt bländande mjuka lurar ögat

Kylans fingrar kopplade strupgrepp
och stal värmen
Kuvade henne tillbaka
till väntans dvala



Förbannade vinter


Jag fick se en skymt av våren idag
men längta får även jag




Fri vers av Niniz
Läst 362 gånger
Publicerad 2007-02-10 08:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niniz
Niniz