Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om längtan efter att åter bli vild


det tämjda och det vilda


det tämjda är kontrollerat
det vilda är oförutsägbart

det tämjda är rädsla och svaghet
det vilda är skönhet och styrka

det tämjda är sjukdom och perversion
det vilda är livskraft och harmoni

det tämjda är det nyuppfunna, påtvingade och falska
det vilda är det ursprungliga, naturliga och äkta

det tämjda är apati och planering
det vilda är glädje och spontanitet

det tämjda är slaveri
det vilda är frihet

det tämjda är hierarki
det vilda är anarki

det tämjda är civilisationen
det vilda finns inom oss alla

nånstans djupt där inne
finns åtminstone ett frö
till en längtan
efter att slå oss fria
från civilisationens bojor

att åter bli vilda

egensinnig
vildsint
vansinning
ursinnig

kärleksvrede




Fri vers av Vipe
Läst 388 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-02-11 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe