Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resväskan


Vem är det egentligen
som packat min väska
för den här resan

Minns inte ens att jag blivit tillfrågad
Plötsligt står jag bara här
utan en aning om vad jag fått med mig
Kan bara känna tyngden av handtaget
mot min högra hands fingrar

Om jag inte vet vad som blivit nedlagt
Hur ska jag då kunna veta
vad jag har att använda mig av

Om jag lyckas öppna min väska
Kommer jag då att förstå att använda det som finns
däri på rätt sätt
Kommer det kanske också att ge mig en ledtråd om
vart jag är på väg

Skratta inte nu
Men jag vet faktiskt inte
vart jag är på väg

Med ett par slalomskidor nedpackade
vet jag nog att jag ska till fjällen
Men vad gör jag
när jag står här
med en tvärflöjt och en porslinsängel




Fri vers av Marita Persson
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-11 23:18



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Lita inte på dina slalomskidor!
Lasse Åberg hamnade på Gran Canaria!
Carl-Erik
2007-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Marita Persson
Marita Persson