Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
???


Sägen

Såsom en fjäril träder du in i rummet.
Vem ser väl tapetens vackra blommor
När din gestalt så fagert skrider in?
En tystnad som hör eden till, gör sig hörd.

När morgonen kommer med buller och stön,
Tar jag min kappa, mot kneget jag drar!
Som Sodoms lakejer jag sliter för fem
Det enda jag önska är att gå hem.

Så vandrar mitt liv mot en ändlös estrad
Där jag vaknar en dag och fattar mitt jag!
Nu tar du ett tag om din krage så stel
Ruskar din kropp och helar din själ!

Ska livet förgås utan glädje och liv?
Ska vi ångra oss ända in i vår död?
Lev Ditt liv och låt det blomstra!
Så ska Du se att intet du ångra!


Vi vandrar längs dalen som döden oss visar
När livet sen upphör så kan vi dock spisa
Båd´Dylan och Stones ja till och med Jones
Musiken kan leda oss vackert på vägen
Som någon vill säga, det är blott en sägen.





Fri vers av HerrP
Läst 382 gånger
Publicerad 2007-02-14 01:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HerrP
HerrP