Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vetenskaplig poesi; på tunnelbanan mellan bagarmossen och skarpnäck

 

jag hällde öl i hans knä

tonårsblygt livrädd 

lekte jag vuxen, med kniv gaffel  och

retzina

 

hon andades med näsan djupt men

sökte centrum

fladdrade över söderhimlen dock

lite skadskjuten - eller helt

 

och ändå så sårbart vidöppet - det är mod!

 

hon hade läst om laddning i poesi;

den man kan ta på

sen blev hon hårdmjukt indragen till den där halsen och hud

 

manshormoner är helande

och jag älskar vetenskap!

det är så tryggt med sånt man kan mäta

oändligheten är vidrigt ändlös!

 

och sen på tunnelbanan mellan skarpnäck och bagarmossen möttes tonårsblyga händer och munhud

 

 

mellan ögonblickars djup

föll hon

 

- upp

 

 

 

 

 

 




Fri vers av sol
Läst 552 gånger
Publicerad 2007-02-15 07:30



Bookmark and Share


    tower4
Alla dessa försök att leka vuxen när vi egentligen bara är blyga förstagångare för varandra
2007-02-16

  Anders P VIP
Ritade en gång en Ymer med texten, \"Man kan aldrig bli stilbildare om man är oefterhärmlig\". Detta stämmer på denna dikt såväl som en hel del annat du skriver.
2007-02-15
  > Nästa text
< Föregående

sol
sol