Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite längre...


Senet


Kan inte leva nu
sen kommer alltid ikapp
Smäckar som klibbiga lönnlöv
fast på min kropp
Hur ska jag kunna leva i nuet
med senet flåsande i nacken

Hur ska jag kunna bortse från senets dregel
som letar sig innanför kragen
snirklar sig nedför min rygg
kallt
slemmigt
obehagligt

Kan inte fly från saliven som rinner på min rygg
Den är redan där
Den har klibbat sig fast på mitt bara skinn
Stretar fram på denna kletiga grusväg
Medvinden stör mig, den blåser för hårt
sliter obevekligt i mina kläder


Önskar att medvinden
kunde torka upp
det kalla
fuktiga
våta
på min rygg

Önskar att medvinden
kunde lyfta mig
och låta senet
stå kvar
med dreglet droppande
ned i gruset

Önskar att medvinden
kunde föra mig
från senet
genom nuet
in
i framtiden




Fri vers av Marita Persson
Läst 265 gånger
Publicerad 2007-02-15 23:31



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Det du inte fixar sen
har en automatisk lösning:
Det fixar Sej!
Carl-Erik
2007-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Marita Persson
Marita Persson