Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför mår hon så dåligt


Varför

Varför, varför, varför !!!

Sitter tonårsdottern
i nystylat rum
söt i trendiga kläder

Varför
skär hon i sin vita unga hud
låter blodet som tårar rinna
droppar ner.

Varför ser ingen hennes smärta

Varför
berusar hon sin unga kropp
ligger på trottoaren
i spyor.

Varför ser ingen henne

Varför
måste hon totera sin kropp
kräka, äta, kräka
svälta sig.


Varför mår hon så dåligt????




Fri vers av Gunilla Söderström Hallström
Läst 443 gånger
Publicerad 2007-02-20 18:24



Bookmark and Share


  Maud Li
Ja jisses, man kan känna sig otroligt hjälplös och otillräcklig som tonårsförälder - så svårt att nå fram när man inte längre är en förebild. Frigörelsen plåga...
2007-02-21

    Bodil Sandberg
Ja det är tragiskt...och många tonåringar mår just så här just idag...kanske det är för stor press...inget är ju längre som det var...ja det är tragiskt...din dikt talar direkt till läsaren och man känner det du känner
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Söderström Hallström
Gunilla Söderström Hallström