Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarbehån



Min mamma är sparsam hon
varje sommar det inhandlas
det senaste på kärringfronten
mjuka pappersservetter förvandlas

Säger att det är det bästa hon
varit med om i sina 73 år
och borde börjat med för längesen
Jag borde börja när jag hängisar får


Det gäller hennes sommarbh
Liten och smidig,lätt att bära
Behagligt sval och skön
Över vanliga bh:n slipper svära

Min mamma är nog lite tokig hon
Som en frisk fläkt under tunikan
Inget som häckar i hennes svalbon

Bara vanliga servettlappar
som placerats mellan revbenen
och lagts under egna skinnlappar

Min mamma njuter av sina varma dagar
slipper använda pevaryl
Och när hon ringer för att berätta
jag får inte i vädret en syl




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 195 gånger
Publicerad 2007-02-20 07:48



Bookmark and Share


    Lillemor
Befriande o rolig.
Bra tempo.
Härlig förebild till mamma
som textens jag har
2007-02-20

    Lena Nilsson
haha, visst är det härligt att låta dom dingla fritt på sommaren ibland, men kan det verkligen fungera med servetter? Måste hon inte vara väldigt stillsam. Man rumlar kanske inte runt så mycket i den åldern.
2007-02-20

    sunnanvind
*asg* Det var en fyndig mor!
Det får hon ta patent på!
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt