Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likt en skugga då dagen bräcker (Skuggornas Portal del III)

Ljuset kryper mot mig,
det brännande, onda ljuset
som vill sluka det som är kvar.
Jag drar mig bort till de skrevor
där jag är säker.

Jag flyr det förhatliga ljuset,
som bränner som eld här.
Men jag vet att kraften finns där,
och med den kraften kommer jag
att återigen bli mäktig.

Men nu förblir jag blott
likt en skugga då dagen bräcker.




Fri vers av Hellberg
Läst 453 gånger
Publicerad 2007-02-20 12:59



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Det är en känsla i de här dikterna (kapitlen/delarna) som målar upp dramatiska landskap och känslor. Jag får på något sätt in \"Sagan om ringen\"-landskapen i huvudet. Och då menar jag inte Fylke - utan Mordor.
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Hellberg