Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjön

Allt är stilla
dis
inte en krusning på sjön

Svalorna prövar gränsen
flyger så nära
att vingarna nästan snuddar
vid ytan

Vad vet svalan om djupet
ingenting
och ingenting vill den veta
bara allt om luften

Imorgon blir det regn.

Morgonen kommer
ett stilla regn

Fiskarna vakar
längtar de upp
vill de ta sig en titt
se vad som finns här
på andra sidan
fast deras klumpiga kroppar håller dem kvar
i den värld som är deras
i djupet

Vattnet är blankt
där nere är mörkt och kallt
jag vet !
Ändå längtar jag dit ibland intensivt

Ibland vet jag inte.....
är det en önskan att bryta ytan
eller är det en längtan efter djupet
eller kanske efter stillheten
tomheten därnere




Fri vers av Lilmarie Mellberg
Läst 302 gånger
Publicerad 2007-02-22 11:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
tomheten, den som längtar dit
kan väl inte redan uppleva den?

fin text om livets ro och oro
2007-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Lilmarie Mellberg
Lilmarie Mellberg