Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barometern



Vissa dagar är för tunga att vakna till
Måste allt vara ett tvång
Varför jag gör det jag inte vill
Och det måste ske på en gång
Kan inte allt fungera mjukt smidigt
Jag vill bara rulla ihop mig i täcket
Hur fan har det här livet blivit
Stapplar i trappan och håller i räcket
Svär för mig själv över mitt ben
som en stel oböjlig pinne
Skynda dig mamma,jag är sen
säger barnet,klämmer på en finne
Mina fingrar tjocka som korvar
försöker att skriva en lapp
Fan pennan tjorvar
Nu så...på armen jag fick en klapp
Hejdå!Genom dörren hon slinker
Nu ska barometern lägga sig igen
Örk!Kattlådan den stinker
Nej!Den tar jag sen
Rullar ihop mig i min bädd
ska stanna där hela dagen
Idag ska jag inte bli klädd
förrän jag ska laga nåt gott till magen












Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 253 gånger
Publicerad 2007-02-22 11:48



Bookmark and Share


  Ronny Berk
vardags vedermödor... en fin skildring...
2007-02-22

    sunnanvind
Det är jobbigt med värk, men du verkar ändå se den med ett uns av lite humor!
2007-02-22
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt