Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten dikt om en spelemans liv.


Du käre speleman

Du käre speleman,

kan du spela en visa?

En visa om glädje och sorg.

Om en gammal mans lycka

med hjälp av sitt munspel och sin gitarr.

Visan om en man

som från torg till torg gått

för att tjäna sitt levebröd.

Om mannen som bara har

sin gitarr och sitt munspel

som sina enda vänner.

Visan om den gamle

som bockar och bugar åt alla,

stoppar in en snus under läppen

och börjar gnola på en visa.

 

Säg mig Du Käre Speleman,

kan du en sådan visa för mig spela?




Fri vers av Annelie E.B
Läst 406 gånger
Publicerad 2007-02-26 16:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annelie E.B
Annelie E.B