Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Infekterade känslor i affekt



Virrvarr av känslor och bihålor
snurrar runt i min skalle
Hela jag snurrar i ett snurrande rum
Alla överflödiga känslor som stängs av
Rimfrostiga ord och rörelser
Glassliknande känslor med smak
av salta tårar eller vanilj
Saltstoder i mitt öga smälter
Varaktig häxvårtliknande ilska

Så mycket hat
Så mycket av allt som önskar ont
Och ond bråd död

Det finns såna stunder
när jag inte känner igen mig själv
Om jag haft chansen att välja

Arsenik
svärd
pistol
snara
kniv

Med ett sådant maktvapen i min hand
skulle jag veta hur jag skulle göra
Mina tårar är snart slut
Vad ska då komma ut ur ögonen
Eld
Eller ska det där som vill slåss synas
Är våldet det bästa alternativet?
Vad ska jag använda istället
Finns det nåt annat än hat kvar för mig

Med en kniv kan jag vrida runt i ditt hjärta
för det har du gjort på mig
Ett svärd är den penna
som skrev ord som sårade mig
Med gift har du förgiftat min själ
Du har snarat och fängslat mig
Pistol med ljuddämpare
har du använt för att tysta mig

Så vilken teknik besitter jag
Vad har jag ärvt ifrån dig
Ditt minne finns kvar
men det gör inte du Fy fan vad bra
Ett liv utan dig hade varit det bästa
Då hade jag inte funnits
men jag hade sluppit detta onda
Denna smärta du åsamkat mig
som ingen borde uppleva
Du är ett stort jävla svin
En riktig djävul i hånfullt varggrin
med betar och klövar
Och din treudd hårt fastsvetsad i marken

Så varför låter du inte mig vara ifred?






Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 230 gånger
Publicerad 2007-02-27 19:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt