Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kör improvisationsteater en gång i veckan sedan några veckor tillbaka; efter i princip varje gång funderar jag på att lägga av, men går alltid tillbaka till nästa gång. Vad säger det egentligen om en själv?


Teater

Varje torsdag
vid samma tid
sätter jag på mig masken
eller tar jag äntligen
av mig den?

En tänkt scen
med tänkt publik;
jag vet inte vad jag säger
men talar ändå.

Varje fredag
ungefär vid samma tid
bryter nervositeten fram
över det som sades
och det som inte blev sagt.




Fri vers av Hellberg
Läst 258 gånger
Publicerad 2007-02-28 16:45



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Oj, detta var ångestladdat!
Nervositet i efterhand är svår att hantera, man kan ju inte vrida tillbaka tiden och göra om - eller inte göra om...
Att skådespelaren inte vet om han är sig själv utanför eller på scenen är också ett dilemma. Spelar han teater sex dagar i veckan för att äntligen slappna av på scenen - eller är det tvärt om?

En spännande och laddad text! Vad den säger om diktjaget som människa vet jag inte riktigt, men att han upprepar sitt beteende varje vecka kanske beror på att han vill förbättra sig som skådespelare - eller som sig själv?
2007-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Hellberg