Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

www.fpcn-global.org

www.survival-international.org




fördrivning


folket som bodde i bergen
har nu flyttat ner till staden
för gruvbolagen bryter metaller
så berget är dött och förgiftat
nu jobbar folket i en fabrik
bygger bilar av metaller från bergen

folket som bodde på savannen
har nu tvingats in i slummen
deras mark har blivit nationalpark
där turister kan besöka naturen
nu bor detta folk i en kåkstad
och säljer sex till samma turister

folket som bodde på tundran
bor nu i ett getto i betongen
under slätten de bodde på finns olja
som ett bolag påstår att dom äger
nu går deras barn i en skola
och lär sig att olja ger välstånd

folket som bodde i öknen
sitter nu på radiumhemmet i stan
regeringen testade bomber
just på marken där de bodde
nu säger samma ministrar
att bomber bekämpar terrorister

folket som bodde i djungeln
bor nu i ett ruckel i en kåkstad
deras land köptes upp av köttindustrin
där skogen växte odlas nu soja
och djungelfolket ser på tv
att utvecklingen gör dom rika

folket som bodde vid stranden
bor nu på en soptipp vid staden
deras strand är svart utav olja
efter att en tanker en morgon förliste
nu går dom i kyrkan och får höra
att guds paradis väntar i himlen




Fri vers av Vipe
Läst 639 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-28 20:06



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Dynamit.
2007-05-14

    Lena Nilsson
Behövs mer sånt här - ord som inte bara roar utan också oroar. Tack för det!
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe