Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill minnas att jag sjöng

Det fanns en tid
när varje sommar
var en famn för oss
att falla i.

Och vi gjorde det, vi föll,
lika handlöst varje gång
i hässjor, vikar och
hav av timotej.

Nätterna samlade drömmar,
månsken och doft av nattviol
och redde sina bon av det
i skydd av våra skratt.

Om dagarna sprang vi
över ängarna med drakar
som inte ville riktigt lyfta,
kliade våra myggbett,
drack svartvinbärssaft
och längtade för sista gången
inte efter någonting annat.

Och till slut, en dag,
lyfte verkligen drakarna,
men då var allt för sent.
Det var höst i vårat land
och vi hade blivit vuxna.
Allt var över.

Men jag vill minnas
att jag sjöng.




Övriga genrer av Persson
Läst 406 gånger
Publicerad 2007-03-04 10:58



Bookmark and Share


  AndersN
Svartvinbärs saft kokade på egna bär från mors trädgård, mmm..
Onekligen har du en talang för det depressiva mitt i minnet av något som var ljuvligt.
Hoppas dock att barnasinnet finns kvar djupt där inne i mannen som växte upp.
2007-03-04

    Bim
Fint ömsint om en återblick och melodin den finns säkert kvar,-om man lyssnar hörs den i din text.Hälsn.Bim
2007-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Persson