Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland känns det bara så.....


Så ä dä



Ställ inga krav
ni får klara er själva
Det här blir min grav
jag kastar mig i älva
Ni vill jag ska göra
både stort och båd´ smått
Men jag vill inte höra
igen ”det är brått”
Jag vill inte höra
om allt jag ska göra
Jag vill inte höra
att det aldrig är bra

Ska det aldrig nångång få bli lite fre´
ska man aldrig nångång få kliva breve´
kliva breve och tat´ lite lugnt
sätta sig ner när allt känns så tungt
Är det alls ingen här
som kan begripa
att när det känns som det gör
vill man helst bara lipa
Jag vill gå i min takt
min kropp säger stopp
Jag orkar inte längre
springa livets lopp
Jag ramlar och ramlar
fast nu ligger jag kvar
Av orken jag hade
finns ingenting kvar
Nu ligger jag här tills jag blir täckt av mossa
i stillhet och lugn vill jag framledes frossa




Fri vers av Marita Persson
Läst 265 gånger
Publicerad 2007-03-03 19:23



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Hej Marita!

Hälsningar från en, som känner igen sig, tyvärr bara alltför väl. Jag for som ett torrt skinn, gjorde allt, sade aldrig nej. Vid 56 åkte jag på en hjärtinfarkt. Kom tillbaka till jobbet, men vid 62 var det slut. Jag fick hel sjukpension. Vid 65 fick jag ålderspension. Som ett medicinskt under lever jag än, nu 80. Jag tar allting lugnt lugnt lugnt.

\"Jag kastar mig i älva ...\" skriver Du. Precis vad jag gjorde men det var inte tänkt som självmord. Jag skulle bara ta en simtur. I älva. Älvvattnet var skitkallt. Jag fick hjärtinfarkt. Kom i land. Var helt ensam. Fick tag på en telefon. Så kan det gå.

Kram! Rune.
2007-04-02

    Bodil Sandberg
Ja ibland känns det bara så...och det måste vi tillåta oss precis som du skriver...frossa på i godan ro du!!
2007-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Persson
Marita Persson