Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens kärlek till mig


Jag pekar näsan mot trädtopparna
För att få se fåglarna
Som sjunger så vackert till mig
Även om vintern snart kommer
Finns de där än
Jag ryser av vinden
Som letar sig in i min jacka

Plötsligt stannar jag upp

Jag är inte ensam
Aldrig har jag någon höst varit ensam
Även om jag trott så
Att det har varit hösten som varit värst
Att det har varit under hösten
Som jag varit mest ensam
Men nu inser jag
Plötsligt
Hösten omringar mig av vänner
Jag har aldrig tänkt på det
Men där jag står på stigen inser jag

Löven älskar att dansa kring mig
De är mina vänner
Fåglarna sjunger för mig
Dem vill mig väl
Vinden vill alltid vara mig nära
Vinden viker aldrig från mig
För den bryr sig

Aldrig mer kommer en olycklig höst

Våren står för kärleken
Säger dem
Men jag tror inte det är sant
Jag vet att våren sviker
Våren är tiden då man blir ensam igen

Löven sviker en
De växer på träden igen
Dem dansar inte längre runt mig
När jag går min promenad
Fåglarna sjunger visserligen
På våren med
Men inte för mig
Nu har dem lämnat mig
För att sjunga till varann
Vinden viker av nu
Den har stillat

Svikare

Aldrig mer kommer en lycklig vår
Aldrig mer kommer en kärlekens vår.

Inte för mig
Inte för de ensamma

 

Men stå ut min vän
Hösten kommer snart igen...




Fri vers av Fallingforyou
Läst 511 gånger
Publicerad 2007-03-04 21:09



Bookmark and Share


    Mi11ie
Älskar den här!
2007-03-11

  Nems
fin.
härligt att någon ser på hösten som något annat än kallt och hemskt. :)
men, jag kan inte låta bli att säga att alla dina \"dem\" grammatiskt borde vara \"de\"... eller?
2007-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Fallingforyou