Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite ironisk, lite kritisk, lite politisk.....


hoppa från tian

försvinner kramgoa låtar från radion
stannar Sverige, en möjlig riksstrejk bryter ut

försvinner ett par miljarden ur landet, helt olagligt
lyfts på ett ögonbryn, inte två

försvinner en dokusåpa från teve
hörs ångest skriken hela vägen ut till uteliggarna

försvinner uteliggaren från gatan
kanske det blir mer plats för några fler eu-moppar

försvinner eu, emu, nato, usa
stannar ju världen, vi dör den mest horribla död, eller hur?

försvinner den mest horribla död
har bush, usama och alla andra bödlar inte något maktmedel

försvinner maktmedel
är alla lika värda och så kan vi ju inte ha det, eller hur?

försvinner gör inget
så vi kan bara önska oss själva en lite ljusare framtid

försvinner gör vi alla

minnen

lär

oss

att det gör

ont

att hoppa ner från tian i en tom bassäng




Övriga genrer av Erik Wiberg
Läst 323 gånger
Publicerad 2007-03-06 09:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg