Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En klagande sång ekar i bergen


Morgonrodnadens gudinna



Bergakungens dotter är grann
och trollskt förförisk
Väntar på en friare av mänsklig gestalt;

Nattens fristad är jag om du vill ha en chans
Se mig för den jag är och du ska vandra
genom förgångna tronsalar
Jag lägger mitt hjärta i dina händer

Mitt hjärta rusar mot högre höjder
när du höjer dina händer upp mot skyn
Och du ber till alla hedniska gudar
För i natt ska du vara min prins
och jag ska bli morgonrodnadens gudinna




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 339 gånger
Publicerad 2007-03-06 20:12



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Hej Susanne!

Vilken skön dikt! Typisk svensk sagostämning. Tankarna går till \"Prins Hatt under jorden\", Frödings \"Bergstroll\" och Edith Södergrans \"Skogens blonda dotter\" med mera. Jag läste mycket sagor som barn och intrycken sitter kvar nu 70 år senare.
Din dikt tar mig till mammas gata.

Kram! Rune.
2007-03-06
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt