Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dessa dikter hör till mina allra första försök att sätta ord på min ensamhet, skrivna i slutet av 80-talet eller början av 90-talet, utom Avsked som har ett senare datum.


4 nygamla dikter om Livet

AVSKED

Avskyr avskedet
ansikte mot ansikte
andas ångesten
allvar anas
bakom
glättade
avskedsrepliker
-----

kanske ses vi
en annan gång
och fortsätter
-----

LIVETS KARUSELL

Livets karusell
snurrar bara fortare och fortare
för dig som passerat
livets
middagshöjd.

Minuterna jagar dagarna
som blir till
månader och år
Allt går med svindlande fart.

Du förmår ej längre
skönja konturerna klart
av dina medpassagerares
anletsdrag.

Febrilt
söker du efter något
som kan hejda hastigheten
--- men förgäves ---

Livets karusell
kan varken du eller jag
stanna!



PÅ LIVETS ARENA

På livets arena
spelar Gud och Djävulen
ping-pong
med människornas själar.

Öga mot öga spelar
dessa tvenne kombatanter
Vem vinner gamet? Vems
back-hand \"smashar\" hårdast?

Utmattade flämtar själarna
efter en \"break\"... men
obarmhärtigt bollar mästarna vidare
Endast segrarna räknas.

På livets arena
spelar Gud och djävulen
ping-pong
med ständigt nya bollar.


LIVSÅNGEST

Jag har slutat att leva -
vill inte längre bli sårad
Som igelkotten kryper jag ihop
vänder taggarna utåt.

Ingenting får nå mig -
orkar inte engagera mig
Allt är bitterhet.

Jag vill möta
vänliga goda ögon
Jag vill möta dig
som har tid
Tid att fråga
tid att lyssna
tid att gråta
tid att le
tid att kramas
tid att ge
- av dig själv -
utan motprestation.





Fri vers av annaregina
Läst 656 gånger
Publicerad 2007-03-08 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina