Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Misshandlad

Huvudet slungas snabbt fram och tillbaka, men långsammare och långsammare för att stanna helt. Öppnar ögonen och fäster blicken långsamt på en vägg en bit bort.
Det är kallt.
Varför ligger jag här?
Känner blodsmak i munnen och känner med handen.
Snorblandat blod ligger som en geleklump under näsan.
Tar mig upp på knä och känner en våg av illamående komma sköljande.
Jag spyr och spyr.
Ligger ner igen.
Letar i minnet. Vad hände? hittar ej.
Tar mig åter upp på knä. Ser mig omkring. En liten park, ett litet hus. Jag är borta, men var?
Stapplande med sprängande huvud, tar mig iväg till någon, vem som helst. Ser ingen.
Ropar utan röst.
Hjälp!




Fri vers av Johan Lidberg
Läst 389 gånger
Publicerad 2005-02-15 10:40



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
det gör inte du. liksom en kortfilm låter du intrycken skölja över läsaren. bra. rappt och intilligent. ett sorgligt ämne dock, om något som inte borde få finnas...
2005-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Johan Lidberg
Johan Lidberg