Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi som är äldre längtar gärna tillbaka.


Förr och nu ...

UTVECKLING el Förr och nu

Förr var det långt mellan gårdarna
men nära mellan hjärtana
I höghusområdena och sovstäderna
fryser man mer än någonsin.

Förr var födan knappt tilltagen
och hungern den bästa kryddan
Mikrovågsugnarna förmår ej
värma husmödrarnas omsorg och kärlek.

Förr var arbetet både mål och mening
Arbetsglädjen låg i det lilla, väl gjort
Datorernas besked saknar handslaget
och den varma uppskattande blicken.

Förr kom morgonandakten efter nyheterna,
nu är det ekonomiekot
Gode Gud, hur långt måste vi anpassa oss,
är jag en maskin eller en människa!




Fri vers av annaregina
Läst 690 gånger
Publicerad 2007-03-11 13:10



Bookmark and Share


  stefan.g
Riktigt bra och tänkvärd text!
2007-04-04
  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina