Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur jag upprördes när ett barn togs från sin mamma, i mitten av 80-talet.


Fallet Annette

FALLET ANNETTE

Jag har legat vaken i natt
- jag har tänkt på Annette!
Hade hellre velat sova,
velat blunda och låtsas,
som det aldrig hade hänt.
Men TV-skärmens bilder
väcker mig brutalt:
\"en helt normal handläggning\"
- men Herregud -
hur kan detta vara normalt:
att beröva en mor hennes barn
att trampa på en människa så totalt?
- Nej, du kommunalrådet, stig fram
och erkänn ditt misstag.
Lär dig läsa mellan raderna,
lär känna kärlekens lag!




Fri vers av annaregina
Läst 661 gånger
Publicerad 2007-03-11 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina