Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt så mitt eviga öga få slutas


Vad är jag

ljus liv universum
bara lilla jag
eller både och

ja hur skriver man en dikt
om att stå med en fot i evigheten
och det andra i ett flödande nu

och hur skriver man
om att älska hela mänskligheten
men att samtidigt fullständigt smälta
när barnen våra slänger sig i min famn

och hur kan jag beskriva känslan
av att vilja svepa om hela planeten med mitt hjärta
och samtidigt ibland bara orka
att ta ett enda litet medvetet steg

förstår du vad jag säger, vem, och vad jag och du är
förstår du hur jag längtar efter din skuldra
och dina ord som till min längtan kanske kunde säga

välkommen hem min vän
du kan sluta kämpa nu
jag har sett vart du kommer ifrån
och vad som förde dig hit

vila nu din trötta fot
och låt så ditt eviga öga få slutas

du är här nu
och detta är
gott nog




Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 564 gånger
Publicerad 2007-03-12 19:12



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Vilken fantastiskt vacker dikt...jag smälter som smör i solsken...\"förstår du vad jag säger...vem och vad jag och du är ..förstår du hur jag längtar efter din skuldra\"...det gick raka spåret in i min hjärterot...enormt vackert!!!!
2007-03-15

  Neal
Fin !
2007-03-14

    Camapani
Hela dikten är jättefin, de tre sista raderna är väl värda för mig att ta till mitt hjärta. Uppmuntrande och eftertänksamt. Fint!
2007-03-13

  Gawain VIP
En dikt med stora djup, jag blir tagen. Läser och känner mig på något oförklarligt sätt en smula klokare än innan, jag känner och ser... hur stort det är, att vara här och nu..

En mycket tänkvärd text, mycket fin
2007-03-13

    sunnanvind
Helt underbart vackert! Den är så verklighetsnära , och så kärlekssprängd av fina tankar ...
2007-03-13

  Cris
underbart att läsa detta
om att ta vara på det lilla här och nu och glädjas oerhört med detta, och ändå känna att man älskar \"hela mänskligheten\" och hela universum... och .
ja dikten känns lycklig helt enkelt..
2007-03-12

  prinscess VIP
o vad vackert du skriver
det var det vackraste jag läst på länge
helt underbart
2007-03-12

  Kameleont
Vacker, vacker, vacker! Din text andas hopp på ett melankoliskt vis.
2007-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist