Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, haiku är ju en japansk versform med 3 rader bestående av i regel 5-7-5 stavelser, årstidsbaserad, något konkret och med en oväntad knorr på slutet. Jag har själv bott 6 år i Japan, lärde mig japanska, och tycker mycket om landet, folket och dess kultu


4 st Haiku


Tallarnas kronor
vajar över solvarm väg
marsvind biter kind.


\"Vintern rasat ut\"
sjunger samfällt blandad kör
snöflingor dansar.


Cykeltur i pingst
styvmorsvioler blommar
jag tar en Sobril.


Två stora granar
i jämtländsk höstlig idyll
gömmer gamla ting.




Bunden vers (Haiku) av annaregina
Läst 727 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-13 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina