Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
November är min månad, avskalad, inget tillgjort, den bara är!


Novemberhyllning

NOVEMBERHYLLNING

November - mjukmånad
Mozartsymfoni
En mild tunn sky
smeker min bleka hy
Doft av brunsvart mylla
sveper snabbt förbi.

November - födelsemånad
Nära och naken låg du där
sträckte spretiga fingrar
mot duvgrå novembersky
Väntade ivrigt de vita
dropparnas livgivande energi.

November - älsklingsmånad
Beredd som en blivande brud
väntar du Kung Bore,
som med sin vita värmande fäll
skall viga dig samman
med den längtande jorden.




Fri vers av annaregina
Läst 850 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-13 18:46



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Underskön årstidspoesi, som en symfoni, vilket antyds som inledning på detta njutbara stycke skönläsning av den högre skolan. Tack för en stunds inre njutning!
2007-03-13
  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina