Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

naturens läkande kraft

 

när meningslösheten dig söver

och tristessen slår nya rekord

när apatin börjar ta över

och ångesten behöver få vård

 

när alla springer runt och stressar

och ingen verkar va glad

bland bilar betong och buller

och annat som finns i en stad

 

följ med mig då bort från skiten

till ett fridfullt och skönare ställe

där allt är mer verkligt och äkta

än i vårt syntetiska massamhälle

 

jag vet en plats med en hydda

på en ås vid en sjö i skogen

där blir vi inte lika brydda

som efter själlösa kvällar på krogen

 

vi lämnar galleriorna, trafiken och cementen

och välkomnar lingonris, myrar och granar

vi förenar oss med de fyra elementen

bland vildsvin, mossa, svampar och svanar

 

där kan vi vara och ha vårt läger

vi glömmer jobb och avgasstad

där spelar det ingen roll vad man äger

vi ser på stjärnorna och tar nakenbad

 

så gott har jag det förut aldrig haft

där lever vi i nuet och inte för nåt sen

där finns naturens läkande kraft

du kan väl följa med mig dit ut min vän

 




Fri vers av Vipe
Läst 644 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-16 22:20



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Det här är en dikt, inte en sång - det vet jag. Men jag tänker ändå i sång när jag tänker. Jag kan nästan höra en melodi bakom det här. Lite för många verser och lite för ojämn i rytmen bara. Men det skulle kunna bli en sång - en väldigt bra sång - med lite bearbetning.

Kanske att början, starten känns lite trög med tre hela verser om vad man flyr från. Även som dikt skulle den nog vinna på kortare startsträcka där. Göra om dom första tre verserna till en.

Och sedan frossa i enkelhetens paradis.

Jag gillar den även i det skick den är nu i. Men mitt råd blir ändå: Stryk lite grann, koncentrera, men behåll allt!
2007-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe