Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och så föll mörkret


När världen bäddas in i moln,
av kalla, mörka filtar.
Och varje droppe är en hand,
som bankar på ditt fönster.

Och väggarna tycks krypa in,
i själen, i ditt sinne.
Och stanna i ditt inre land,
som alltid samma mönster.

Det är just då, i mörkertid,
som du skall känna glöden.
Från all den eld, som brinna där,
i varje regndroppshand.

När vemodstiden nalkas åter,
öppna då ditt fönster.
Spara kylan, håll den kär,
i själsligt vinterland.

Oh varde ljus!
Och så föll mörkret.


Klarhet steg därur.




Fri vers av Gärdsmyg
Läst 782 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-15 22:16



Bookmark and Share


  Princess.Poe
Riktigt imponerande! Skrämmande, man får kalla kårar. Jag beundrar hur du berättar det, hur det flyter på så obehagligt.
2007-04-01

  *Camilla*
En rysning går längst min ryggrad
du är duktig !
Fortsätt såhär!!
2007-03-31

  SvartaRegndroppar
Det var ett vackert stycke!

Skrev en text om det fallande mörkret igår också som heter \"Nattens fåglar\", ganska intressant att man kan se på mörkret så olika.
2007-03-30

  [ShadowWalker]
glitterdropp i moll
tanken smekande sakta rusar
mot mörkret ett parasoll
din text ett skugghjärta berusar
2007-03-30

  Moonwater
beautiful...as always:)
2007-03-17

  madinsane
denna är så klockren att jag finner det svårt att sätta andra ord på det. klockren.
2007-03-15

  Maud Li
Jag tycker mycket om den och dess lyriska språk! Det kanske är en medveten brytning på slutet, men jag skulle vilja ha en fortsättning mer i linje med det föregående typ:
O varde ljus
och mörkret föll

och klarhet steg därur

Eller också är jag bara ute och cyklar :)
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Gärdsmyg
Gärdsmyg

Mina favoriter
Sorgefågel - Senryu