Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar att köa



Till skillnad från många andra
älskar jag att köa

En kö betyder vila
Helt ofrivilligt, jag tvingas att stå stilla
Utan egen förskyllan
Jag har inget val
Benen måste förbli cementerade en liten stund
Armarna hängande
Bara kroppen, jag och kön

Väntan är ett härligt hängande ögonblick
Saftigt, redo att plockas
Men bara nästan

Jag älskar att köa

Till skillnad från många andra
hänger jag aldrig på tutan

Jag glider fram i sakta mak
Jag saktar alltid in och stannar i god tid framför rödljusen
Det känns härligt att krypa bakom en traktor i trettio
Sikten är skymd, och man bör inte köra om

Skönt!

Omständigheterna tvingar mig att andas.




Övriga genrer av zelma
Läst 404 gånger
Publicerad 2007-03-19 09:46



Bookmark and Share


  Antropofagen
Fantastisk inställning! och som du säger, utan egen förskyllan.
Tänker oftast stressat på Etorres observation:
Den andra kön går snabbare.
2007-03-19

    mmm...mia
Så bra! Jag som bor i glesbygd tycker att det är skönt att stå i kö för då vet jag att jag inte är ensam, det bor fortfarande fler än jag här...
2007-03-19

    essen
Härligt!
Läste en artikel för ett antal veckor sedan som handlade om just detta. Hur viktigt det är för människor (i synnerhet i \'stressade\' städer) att stanna upp, medvetet eller inte, vid rödljus för lugnets skull och inte lagens. Kanske samma sak med kön ;-)
2007-03-19
  > Nästa text
< Föregående

zelma