Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På toppen av berget



Djupt i havet
simmar ynkliga fiskar
Djuphavsmaneter
saknar ögon

Men vi har sinnen
som spirande öknar efter regn
Jag är ett berg av jordisk härkomst
men min topp
når Andromeda galaxen

Ge mig ord
Ge mig styrka
att beskriva festen

Jag bjöd just in dig
Kommer du?
Kommer du till bergets topp?
Krälar vi oss upp
djuphavsmaneter
och sinnena ska komma till oss
ett efter ett
på vägen

Upp, upp

Orkar du?

Första baslägret
Stannar du där?

Aldrig!

Jag är en slemmig djuphavsmanet
Jag slipprar mig upp
mot höjderna
Jag har anat
svindeln

Det är svindeln jag vill åt!

Jag är en djuphavsmanet
som älskar svindel!
Jag är en djuphavsmanet
utan ögon
som älskar utsikten
från bergets topp!

Min genomskinliga lekamen
älskar värmen
från solens strålar

Jag strävar

Hela mitt liv
vill jag långsamt
glida uppför berget

Däruppe ska vi ha fest
miljarder maneter

Våra tentakler fluoroscerande
i solen
Solen
Solen
på toppen av berget

Jag kommer!
Jag kommer!

Men vad händer
på toppen
av berget?

Förenas maneterna
till en enda
pulserande tentakel
som exploderar
och blir ett med solen?
Blir maneternas kroppar
brända till ånga av solen?

Vad?
Vad händer efter festen?

På toppen av berget?

Vad finns
på toppen av berget?




Fri vers av zelma
Läst 578 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-30 11:30



Bookmark and Share


  Vind
En slags sökandets allegori, möter frågor efter vägen... och målet blir en fråga. Poesi när den fungerar som bäst.
2007-03-31

  darya allaf
... det finns nod det vi aldrig kan se.. det toppenberget vill förmodligen se, därför kallas vi ditt, där det vill ses..
Vackert skrivet, Zelma! Man kanske blir lite klokare en vacker dag.. :)
2007-03-30

  Ronny Berk
\"älskar värmen..\" ja - och kasten mellan öknar... bergskrevor och stjärntecken; den eviga frågan... om livets varande ..ställs välfromulerat och utmanade.. ja -
2007-03-30
  > Nästa text
< Föregående

zelma