Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På fest med en drink i handen



På fest med en drink i handen, vilken som vanligt är kall och pinsamt våt av nervositet.

Instoppad i en prydlig klänning.

Hjärtat som bankar och jag som vill ut, jag passar inte här, jag hör inte till.

Jag är ett märkligt djur som av ett misstag blivit insläppt i de välkläddas salong.

Det hjälps inte att jag har tränat, det hjälps inte att orden jag säger är nog så bra att avyttra, det hjälps inte att jag köpt mina kläder där också ni köper dem, det hjälps inte.

Är det lukten som förråder mig?

Är det mina stora, rädda ögon som avslöjar mig?

Det finns trettio varelser här inne av vilka tjugonio är mänskliga och en troligen har landat från yttre rymden, den sistnämnda är jag.

Förlåt, men jag kan inte slappna av på den här festen förrän jag står på händerna.

Jag kan inte slappna av på den här festen förrän det kommer in ett gäng indiska meditanter som enleverar sig långsamt från marken.

Eller vi alla rullar nakna i daggen tills morgonen kommer, och lyssnar på väldigt hög musik vars dunkande pulserar tillsammans med trumman i min bröstkorg.




Fri vers av zelma
Läst 528 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-24 20:43



Bookmark and Share


  aol
bakom våta en drink bravo gillas 5 rosor
2008-08-13

  Vind
När vi ändå går omkring som fyrkantiga \"paket\", varför då inte öppna dem? Den känslan av dissonans mellan ursprungslängtan och västerländsk konvention är som inte helt obekant. Snyggt.
2007-03-25

  Ronny Berk
välklädd i prydlig klänning rullar runt naken i morgondaggens våta... o med en drink i handen.. utan spillan... en trollkonst med ord som rekvisita.. fullständigt betagen... tack för det...
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

zelma