Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅREN ÄR HÄR



Med fingrarna i den vaknande jorden
längtar jag tills det är dags
Flyttar undan gamla löv och hittar en skatt
Som en snövithand blomman tittar fram
Vitbehandskad för att kyssas på
Vacker i sin enkla oskuldsfullhet
Doftar inte men ändå så efterlängtad

Min skottkärra står fylld av gammalt skräp
Pinnar,gamla hundben sen jakten i höstas
Jag dröjer mig kvar i rabatten
Dröjer mig kvar för att känna vårens strålar
Strålar som finns i mitt hår
och på den allra första snövita blomman

Nu ser jag att lite av tulpanerna har tittat fram
Löjtnantshjärtat är grönt längst ner
Rosenbuskarna börjar få liv
Och fåglarna som sjunger så vackert
Sjunger för att solen lyser varmt
och för att det är deras tid nu
För snart är alla holkarna fyllda av fågelpip




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 252 gånger
Publicerad 2007-03-19 16:29



Bookmark and Share


  Ronny Berk
vårs längtan..vår i antågan..\"rosenbuskarna börjar få liv...
2007-03-19
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt