Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det inte går att laga mer....


Trasig

Kärlekens krus skapat av händer som formar leran,
först svajig och våt,
men stelnar så småningom, fyller den med kärlek,
en solid form som är vacker och hel.

Med åren blir den kanstött och sprucken.

Tappar sin glans

Spricker i tusen bitar

Vi limmar ihop den

Den läcker lite men den fungerar.

Vi tätar sprickorna, men den läcker

Ger upp

Vi slutar fylla den med kärlek.

Den bara finns, står där tom utan att kunna användas.

Trasig




Fri vers av Catrin
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-25 12:39



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Är det trasigt så är det trasigt, kasta - köp nytt.
Fan så kall jag låter, men så är det.....
Bitterljuvt ordat, snyggt.
2007-09-24

  Markattan
Smärtsamt målande om rämnande kärlek...
2007-04-10

  Jan Linderoth
Man kan dreja en ny kruka, glasera den röd och lysande och börja att fylla den till bredden! Och du klarar det.
En direkt smärta, skönt att du verkligen kan skriva!
2007-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin