Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt andra samtal med Gud.


Förlåt Gud

Förlåt Gud

men jag hann inte

gå till kyrkan i dag.

Vi hade öppet i vävstugan

sedan var det middag

osv.

Du vet

Är du besviken på mig?

Jag försökte prata med dig

men du bara teg.

Var det för att jag blev arg på hönsen

när de skulle äta upp tulpanbladen

medan jag pratade med dig?

Sedan bad jag länge medan jag låg i min säng.

Hjälp min dotter.

 Tycker du att det är förbanalt?

Är det banalt Gud

att vilja få ett barn

att slippa missfall

som slår sönder och krossa drömmar

det gör så ont.

Jag lovar Gud

att gå till kyrkan 

Lovar du att lyssna då .  




Prosa (Novell) av Gunilla Söderström Hallström
Läst 249 gånger
Publicerad 2007-03-25 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Söderström Hallström
Gunilla Söderström Hallström