Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår


Öppet fönster mot våren



Genom mitt öppna fönster
hör jag vårens ljud
Hopprepens klitch-klatch mot asfalten
Glada vinnarrop vid kulspelsgropen
Fotbollens dunsar mot garageväggen
Den nypumpade cykelns torrgnisslande kedja
Återhållen gråt över skrapade knän
Små mammors joller över barnen i dockvagnen
Sega sågtag i upphittade brädor
Intensiva hammarslag vid kojbygget
till en alldeles egen frihet
för högtsvävande drömmar och hemligheter
Så skulle alla barn få leva.




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 386 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-26 13:29



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En jättefin dikt...du gör stunden mycket levande med dina ord!!!
2007-05-22

  Lars Granlöf
Ett vårögonblick fångat med kärlek. Skrivna ord kan säga så mycket mer än en bild ibland.
2007-04-14

  * Ammi *
ja tänk om de finge det!!
Det är synd om barnen idag, man läser om 7 åringar som har magkatarr mm .. Lek, frihet och ej för många krav, så blir det så fint.
tänkvärt!
2007-03-29

  britt-marie VIP
Fina drömmar, en värld som borde vara förunnat varje barn, iallafall någon gång!
Vackert!
B-M
2007-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors