Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En blandning av Horace Walpoles \"The Castle of Otranto\", H.P. Lovecrafts skräck- och fantasynoveller samt \"Sleepy Hollow\" sent på TV... det var nästan givet att den kombinationen skulle producera vrickade drömmar.


Slottet i Drömmen

Den sista solstrålen slår mot slottet,
de vridna tornen stiger mot stålgrå sky.
Korpens sorgesamma melodi
stiger med vargens yl mot himlen.
En röst väser i mörkret,
ber mig komma nära, ber mig träda in.
Jag går mellan de svarta valven,
in i en labyrint utan slut.
I mörka korridorer irrar jag hjälplös,
vandrar i en borg utan början och slut.
Gångarna leder tillbaka till samma plats,
återvändsgränderna är många,
de rätta vägarna är alldeles för få.
Genom fönster ser jag månen
blodsröd i det färgade glaset.
Ur mörkret, ur djupen, hör jag röster
som inte kan vara mänskliga,
men de upprepar hela tiden
mitt namn.




Fri vers av Hellberg
Läst 661 gånger
Publicerad 2007-03-26 15:04



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Wow... rys!
Läskig dröm. Jag vet hur det kan vara med vrickade drömmar.
2007-03-27

  Gawain VIP
Cool bild, skönt språk. Gillar hur man dras med ner i dunklet, hur känslan stiger för varje rad. Trevliga inspirationskällor, snygg dikt!
2007-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Hellberg