Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
and now to something completely different


Vårluft

Det händer att jag känner mig rätt munter
som idag
När solen gnistrar i den korniga skarsnön
Klövsjöfjällen syns klart i horisonten

Hjärtat slår liksom lättare
och visst skulle man egentligen ha en skoter.
Eller prova stavgång, bli en vandrande pinne
en succé bland tanterna på byvägen

Vi kanske skulle köpa en hund
planera resan till Thailand, bygga en bastu
Ta fram grillen, bjuda hem grannarna
eller tillsammans tapetsera gästrummet utan tjafs

Man blir helt övertygad om att
världskapitalismen och freden skulle ha
helt andra utsikter
om vårluft kunde säljas på flaska.






Övriga genrer av BoG
Läst 367 gånger
Publicerad 2007-03-30 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BoG