Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårsonett

En vårsol stiger sakta upp i gläntan,

den strilar ner en rand av silverskimmer.

Min själ och kropp på nytt så smått förnimmer

en länge glömd men välbekant förväntan.



Mitt hjärta slår en takt från länge sedan

En takt, i takt med hennes skratt och miner,

en sommarsång för fladdrande gardiner,

en rytm som aldrig drunknade i ledan.



Hon fanns där och så plötsligt var hon borta,

ett spegelblänk på minnets sommarstränder

en solkatt som är värd all världens väntan .



Vi väntar genom vinterdagar korta,

och nästa vår som solen återvänder

står livet lika längtande i gläntan.




Bunden vers (Sonett) av BoG
Läst 418 gånger
Publicerad 2007-04-09 09:44



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Vilket guldkorn! Jag blir helt hänförd av de vackra rimmen, den rena formen, det längtande innehållet. Bokmärks direkt. Tack för den!
2007-04-09

  Carol Baylis
Spåren tar mig runt i cirklar,
ständigt återkommande
till ursprungspunkten.

Inte ens havet stoppar mig,
inte heller berg.

Åren går, cirklarna blir snävare.
Spåren lättare att följa.

Till sist går jag i en rak linje,
korsar gamla spår,
lämnar dom bakom,
når äntligen fram.

Där öppnar sig en dörr,
jag tar det sista steget igenom,
drar en lättnandens suck.

Bakom döljer sig






nya spår
att trampa...
2007-04-09

  Madjori
Så vacker och målande..
2007-04-09

  Daniel_78 VIP
En sonett per morgon förlänger livet
dagens applåd går till dig,
2007-04-09
  > Nästa text
< Föregående

BoG