Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det får bli på våren



Det är konstigt det här
med våren och värmen
Folk dör som flugor
och det verkar vara självklart
Och flugäggen kläcks
Blir larver, maggots

Varför ska det vara så

Nu är jag så pass gammal att folk
i min vänskapskrets börjar troppa av
Jag har snart mitt första gråa hår
rynkor i hela ansiktet och
mer tålamod med andra

Varför ska det vara så

När det är min tur ska jag vara tvärs emot
Jag ska dö på vintern har jag bestämt
eller hösten eller sommaren
Nä,nu har jag bestämt mig!
Det får bli på våren
för det är den vackraste årstiden

Därför ska det vara så




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 224 gånger
Publicerad 2007-03-27 21:02



Bookmark and Share


  glittertindra
funderingar... det är inte lätt välja just den fasen i sitt liv... den kommer nog bara till en... men våren är en stor omställning... och kroppen skör, speciellt på ålderns höst...
2007-03-27

  Elionwy
Är det så att det där flest på våren? Det har jag aldrig tänkt på. Är kanske ung och obilded... ;)
Men jag tyckte om dikten, dne börjar väldigt bra och raderna \"Varför ska det va så\" bryter av väldigt bra.
2007-03-27
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt