Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även om

Även om vi inte kan säga att vi sett varandra
eller känner varandra särskilt väl
så skulle jag
om du lade dig här
och långsamt kupade handen runt mitt bröst
och viskade
att du älskar mig
om så bara på skämt
då skulle jag lova att älska dig tillbaka
om du borrade in din nästipp i min navel
och bara var där
och andades
och om du räknade mina ögonfransar
och slickade mina skrattgropar
då skulle jag lova att älska dig
om så bara för en liten stund
om så bara för tre minuter
så skulle det vara det enda jag gjorde
just då

Om du skulle killa mig under tån
så att jag vaknar
om du skulle rita gubbar på mina bröstvårtor
och leka med dem en hel förmiddag
och säga att du tycker jag är fin
då skulle jag älska dig
även om vi båda visste att det var på låtsas
Och om du kände till min favoritchoklad
om du kunde den exakta temperaturen på badvattnet
om du visste precis hur du skulle skiva champinjonerna
bara för att göra mig glad
då skulle jag lova att älska dig

För jag älskar att känna igen din röst
jag älskar att veta den exakta mängd mjölk du har i kaffet
och jag älskar att säga att du luktar gott
Även om du inte luktar precis lika gott
som han gjorde
Även om du inte rör mig på samma sätt
som han gjorde
Eller dricker ditt kaffe
precis som han gjorde

Men om du lägger dig här
och vi blundar båda två
och du ger mig din arm
och jag ger dig min mage
och vi är nära och nakna och vackra
då ska jag älska dig
Även om det bara är just nu
Även om det bara är på låtsas




Fri vers av Emma T. Åberg
Läst 245 gånger
Publicerad 2007-04-01 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma T. Åberg
Emma T. Åberg