Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sov, du lilla videung


Ack, en dag skall vi vakna upp ur dvalan.
Och finna att vårt liv är blott en dröm.
Som tidlöst flyta kring i stjärneström.
Och våra hesa stämmor har ej talan.

I våra tunga bojor skall vi slita.
Och i förtvivlan rispa upp vår hud.
Som såras till en sargad törneskrud.
Med taggtrådsstjälk och blomster, röda, vita.

Dit inget solsken når, där är du fången.
Ända tills den dag du slår dig fri.
Och vaknar ur din djupa apati.
En dag min vän, är dvalans tid förgången.

Ack, vi skall vakna ur naiviteten.
Som livets kraft så milt har givit oss.
Då ska vi vakna upp och börja slåss.
Mot all vår plåga, smärtan, verkligheten.

Tills dess,

Sov, du lilla videung.




Bunden vers (Sonett) av Gärdsmyg
Läst 886 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-04-03 13:41



Bookmark and Share


  Janjohan
Du. Den här skar som lyrik skall skära. I kropp och öra.
2007-12-08

  Burn
Du har en underbart melodisk känsla i alla dina dikter, med en smärtsam botten som ger djup. Jag gillar meningen \"Mot all vår plåga, smärtan, verkligheten\" - det är ju just det som är så svårt att hantera. Du är verkligen en ordkonstnär. Med sorgsamt vackra texter. Och en stark glöd.

Det vackert beskrivna smärtan ger sån bredd och sånt djup. Och du är väldigt duktig på det.
2007-10-19

    amorfati
Jag gillar känslan av stillhet och flyt, ex:
\"Som såras till en sargad törneskrud.
Med taggtrådsstjälk och blomster, röda, vita.\"

Jag tilltalas av din spåkkänsla, av underströmmarna som ryms.
2007-07-29

  Moonwater
Helt underbar. Sorglig men ger ändå hopp! Åh, så duktig du är!
2007-04-04

  Kim Alexis
Tja, vad säger man? \"Fantastiskt!\" verkar bara inte tillräckligt.
2007-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Gärdsmyg
Gärdsmyg

Mina favoriter
Sorgefågel - Senryu